Tovar skladom odosielame do 24 hodín.

Rozprávky a filmy pre deti počas letných prázdnin

Prázdniny sú pre deti časom nekonečných možností, plných radosti a dobrodružstiev. No čo robiť, keď vonku zúri škaredé počasie a vonkajšie aktivity musia ísť bokom? Ideálnym riešením sú vhodné filmy a animované rozprávky, ktoré ponúkajú skvelý spôsob, ako stráviť voľný čas nielen zábavne ale aj hodnotne. V našom blogu vám prinášame tipy na najlepšie filmy a rozprávky pre deti všetkých vekových kategórií, ktoré zaručene obohatia ich prázdninové dni a poskytnú im nezabudnuteľné zážitky. Nechajte sa inšpirovať našimi odporúčaniami a vytvorte deťom doma útulné kino plné smiechu, dobrodružstiev a nezabudnuteľných príbehov.

Najmladší (3-6 rokov)

Labková patrola vo filme – obľúbený animovaný seriál o odvážnych šteniatkach vedených chlapcom Ryderom v ich nikdy nekončiacich sa dobrodružstvách chytil za srdce mnohých detských divákov. Seriál učí deti dôležité hodnoty ako sú tímová práca, odvaha a priateľstvo.  Filmové adaptácie z roku 2021 a 2023 tak môžu byť skvelou voľbou pre všetkých malých fanúšikov!

Včielka Maja – kto by nepoznal ikonickú rozprávku o nezbednej včielke, lenivom trúdovi a ich lúčnych kamarátoch? Vo filmovom prevedení Maja túži spoznávať svet za hranicami úľa. Keď je obvinená z krádeže materskej kašičky, vydáva sa so svojím priateľom Vilkom na cestu, aby našla skutočného vinníka. Na svojej ceste zažívajú napínavé dobrodružstvá, stretávajú rôzny hmyz a učia sa o priateľstve a odvahe.

Super Wings – krátky 15 minútový seriál o lietadielku Jett a jeho priateľoch, ktorí doručujú zásielky pre deti po celom svete. Pokiaľ Váš drobec pred obrazovkou dlho neobsedí, krátke viacdielne seriály sú ideálnym riešením!

Ďalšie tipy na rozprávky: Králiček Bing, Lokomotíva Tomáš, Macko Pooh

 

Školáci (7-10 rokov)

Kung-fu panda  - Po, nešikovná panda milujúca knedličky a kung-fu sa jedného dňa nečakane stáva dračím bojovníkom, ktorý má zachrániť svet pred obrovskou pohromou. Na svojej ceste čelí mnohým prekážkam, ktoré ho vedú k odvahe ale i dôležitému poznaniu vlastnej hodnoty.

Ja, zloduch - príbeh zlodeja Grua, ktorý plánuje ukradnúť Mesiac. Jeho plány sa zmenia, keď sa stane adoptívnym otcom troch sirôt, ktoré ho mnoho naučia o láske a rodine. Film je plný humoru a dojemných momentov.

Coco –  mladý chlapec Miguel sa napriek rodinnej tradícii odmieta stať obuvníkom. Jeho vášňou je hudba, ktorá je v jeho rodine prísne zakázaná. Miguel si napriek tomu túži splniť svoj sen, nečakane sa však dostáva do sveta mŕtvych, kde stretáva svojich predkov, spoznáva rodinné tajomstvá a urovnáva staré spory. Rozprávka je plná hudby i dôrazu na dôležitosť rodiny.

Ďalšie tipy na rozprávky: Ľadové kráľovstvo, Toy story, Odvážna Vaiana, Balerína....

 

Staršie deti (11+)

V hlave – nádherná rozprávka, ktorú odporúčame nielen deťom, ale i dospelým. Raily, 11-ročné dievča sa spolu s rodičmi sťahuje na nové miesto. Zmeny, ktoré si táto situácia vyžaduje, vyvolávajú v Raily zmiešané emócie a poriadny zmätok v hlave, kde sídlia postavičky – Radosť, Smútok, Strach, Hnev a Nechuť. Práve tie sú ústrednými rozprávačmi príbehu, ktorý nás učí, že všetky emócie sú potrebné a rovnako dôležité.

Encanto – rodina Madrigalovcov je výnimočná, pretože každý jej člen oplýva jedinečnou magickou schopnosťou...všetci až na Mirabel. Keďže ona jediná sa narodila bez špeciálneho nadania, cíti sa vo svojej rodine vylúčená a neistá. Keď sa však rodinné kúzlo ocitá v ohrození, Mirabel sa rozhodne zachrániť svoju rodinu a objaviť svoje miesto v ich spoločenstve. Príbeh poukazuje na to, že pravá sila nespočíva vo výnimočných schopnostiach, ale v láske a poznatku, že každý člen prispieva svojím spôsobom k rodinnej jednote.

Má ma rád, nemá ma rád – príbeh o vzťahu medzi Brycem a Julie, ktorý sa postupne vyvíja a mení od detstva až po dospievanie. Každý z nich má iný pohľad na svoje city a ich vzájomné porozumenie prechádza rôznymi fázami, čo vedie ku komickým ale i dojímavým momentom.

Ďalšie tipy na rozprávky a filmy: Kroniky Narnie, Percy Jackson, Wonka, Karate Kid

Špeciálny TIP na záver: Ak máte možnosť zájsť do kina, nenechajte si ujsť nové pokračovanie obľúbených rozprávok Kung Fu Panda 4 a V hlave 2!