Tovar skladom odosielame do 24 hodín.

Jednodňové výlety pre deti – západné, stredné, východné Slovensko

Hoci sú prázdniny už v druhej polovici, september sa pomaly blíži a v nákupných centrách na nás vyskakujú reklamy s „back to school“ tématikou či tovarom, prázdniny ešte nekončia. Deti majú stále niekoľko dní voľna, ktoré stoja za to, aby ste ich naplno využili. A či už bývate na západnom, strednom alebo východnom Slovensku, v našom blogu nájdete inšpiráciu na výlety vo vašom okolí.

Kam na výlet s deťmi západné Slovensko

  1. Bojnický zámok a ZOO - jeden z najkrajších a najnavštevovanejších zámkov na Slovensku rozhodne stojí za návštevu. Vedľa zámku sa tiež nachádza zoologická záhrada, ktorá je najstaršia na Slovensku a deti tu môžu obdivovať množstvo rozmanitých zvierat, čo zaručuje nezabudnuteľný zážitok pre celú rodinu.

 

  1. Aquapark Senec - miesto, kde si každý člen rodiny nájde to svoje. Aquapark ponúka 7 rôznych typov vnútorných a vonkajších bazénov, šmykľavky, vodné trysky a tobogány pre rôzne vekové kategórie a úrovne odvahy. Dospelí si môžu dopriať relax v širokej ponuke sáun, ktoré sú ideálne na oddych a regeneráciu. Okrem vodných radovánok nájdete v areáli aj niekoľko reštaurácií a stánkov s občerstvením, takže nemusíte riešiť, čo si dať na obed či olovrant. Aquapark Senec je skvelou voľbou, ktorá zaručí zábavu a relax na celý deň.

 

  1. Madonan Farmpark – chcete, aby bol výlet pre vaše ratolesti nielen zábavný ale i poučný? Potom si nemôžete nechať ujsť návštevu farmy Madonan v obci Kľačany pri Hlohovci. Deti tu čaká nielen ihrisko a mega trampolíny, ale aj jedinečné zážitky ako simulátor dojenia kráv či bagrovania, ktoré im priblížia život na farme. Samozrejmosťou je kŕmenie zvierat, jazda na koni ale aj lukostreľba nielen pre deti, ale i dospelých. Navyše, priamo na mieste môžete nakúpiť výrobky z A2A2 mlieka, ktoré sú vhodné aj pre väčšinu alergikov, takže si môžete domov odniesť nielen zážitky, ale aj zdravé produkty.

 

Kam na výlet s deťmi stredné Slovensko

  1. Liptovský Mikuláš – mesto, ktoré je priam ideálne pre rodiny s deťmi vďaka množstvu atrakcií a možností, ako stráviť voľný deň. Nájdete tu jeden z najväčších aquaparkov na Slovensku – Tatralandiu, kontaktnú ZOO, Dom hore nohami, Ostrov Fantázie Tatrapolis či Galériu ILUSIA, ktorá je plná optických klamov a 3D malieb. V blízkosti Liptovského Mikuláša sa tiež nachádza Demänovská jaskyňa slobody, lanový park Tarzánia
    a unikátny park miniatúr Mini Slovensko. Stačí si len vybrať! 😉

 

  1. Habakuky - originálna rozprávková dedinka na Donovaloch, kde sa deti môžu ponoriť do sveta slovenských ľudových rozprávok od autora Pavla Dobšinského. Čakajú tu na vás divadelné predstavenia, dielničky, rozprávkové domčeky a množstvo aktivít, ktoré vás i vaše deti vtiahnu do fantazijného sveta.

 

  1. Zvolen – ďalšie zo slovenských miest, ktoré ponúkajú viaceré možnosti ako stráviť prázdninový deň. Prvou z možností je návšteva Zvolenského zámku. Hoci sa z pôvodného inventáru zámku nezachovalo žiaľ nič, SNG tu pravidelne usporadúva rôzne výstavy obrazov či sôch. Blízko zámku sa tiež nachádza replika vlaku zo Slovenského národného povstania, tzv. Pancierový vlak Hurban. Ďalšou z možností je detská herňa Safari či športový areál Orlík s 3 bazénmi a 95 metrovým tobogánom. Do pozornosti tiež dávame arborétum Borová hora a Banícky expres.

 

Kam na výlet s deťmi Východné Slovensko

  1. Chodník korunami stromov Bachledka - bezbariérová a bezpečná atrakcia pre celú rodinu, kde sa deti môžu pohybovať samostatne. Počas prechádzky ich potešia hry, balančné prvky a edukačný program. Cestu dole si môžete skrátiť suchým tobogánom v celkovej dĺžke 67 metrov. V areáli Bachledky sú aj ďalšie atrakcie, ako detské ihrisko, trampolíny a náučný chodník s lesnými zvieratkami.

 

  1. Nestville Park – v blízkosti Starej Ľubovne môžete zavítať do multifunkčného areálu, ktorý poteší nielen malých ale i veľkých. Nachádza sa tu výrobňa čokolády, ktorú môžete nielen ochutnať ale aj pozorovať jej výrobu. Pre deti je tu tiež detské ihrisko ako aj expozícia zvierat, ktoré môžete spoločne nakŕmiť. Dospelých zas môže zaujať exkurzia výroby whisky a piva, ako aj samotná ochutnávka! 😊

 

  1. Hájske vodopády - vodopády sú jedným z ukrytých prírodných pokladov Slovenska, ktoré sa nachádzajú v krásnom prostredí Slovenského krasu, neďaleko obce Háj. Tento prírodný útvar ponúka nádherné scenérie a je ideálnym miestom na nenáročnú rodinnú prechádzku. Na trase k vodopádom nájdete aj oddychové miesta, kde si môžete vychutnať piknik či pokojne posedieť v tieni stromov. V obci Háj sa tiež nachádza Rozprávková veža inšpirovaná rozprávkou Na vlásku. Hoci nie je bežne prístupná, pri troche šťastia vás po nej rád prevedie jej majiteľ, čo pridá výletu na nezabudnuteľnosti.

 

Nech už sa vyberiete kamkoľvek, prajeme vám, aby ste si posledné prázdninové dni naplno užili!

Vyberte pre svoje detičky vhodné oblečenie či už na prechádzku alebo výlet. Nájdete u nás tričká pre deti, teplákové súpravy pre deti, gumáky pre deti a nezabudnite deťom zbaliť do ruksačika aj pršiplášť. Počas chladnejších dní siahnite po softshellovom oblečení pre deti.